Bhn2 utk kulit..
300gm tpg beras
100gm tpg ubi
1 sd teh garam
1 sd mkn gula
600ml air panas mendidih
3 sd mkn myk msk.
Cara2;
Mskkn tpg beras,tpg ubi,ke dlm bekas.beserta garam,gula dan myk.gaul sebati.mskkn air panas td ke dlm bekas sedikit demi sedikit.gaulkn guna senduk hingga kental dan menjadi doh.ms nak leperkn doh pastikn tabur guna tpg ubi kerana doh melekit.
Bhn2 inti;
Sengkuang,daun kucai,bwg bsr,udang kering sedikit,telur,isi ayam sedikit,serbuk lada,sos tiram,myk bijan sedikit,serbuk perasa,carot,
Tumis semua tp jgn terlalu msk.
Mskkn tpg beras,tpg ubi,ke dlm bekas.beserta garam,gula dan myk.gaul sebati.mskkn air panas td ke dlm bekas sedikit demi sedikit.gaulkn guna senduk hingga kental dan menjadi doh.ms nak leperkn doh pastikn tabur guna tpg ubi kerana doh melekit.
Bhn2 inti;
Sengkuang,daun kucai,bwg bsr,udang kering sedikit,telur,isi ayam sedikit,serbuk lada,sos tiram,myk bijan sedikit,serbuk perasa,carot,
Tumis semua tp jgn terlalu msk.

No comments:
Post a Comment