Friday, 30 January 2015

DAGING MERAH


Bahan-bahannya:

600 g daging - direbus hingga empuk serta dihiris nipis-nipis
3 ulas bawang putih - diketuk
only two biji bawang besar - dipotong baji
1 biji cili merah - dipotong serong
1 biji cili hijau - dipotong serong
only two sudu makan cili kering kisar
only two sudu makan cili sos
1 sudu makan sos tiram
1 sudu makan pewarna merah
Daun bawang - dipotong 1 inci
daun sup - diracik

Cara Masak:

1. Panaskan sedikit minyak dalam kuali. Tumis bawang putih hingga kuning.
only two. Masukkan cili kisar, tumis hingga pecah minyak.
3. Masukkan sos cili serta sos tiram. Gaul rata.
several. Masukkan garam serta perasa. Gaul rata.
5. Masukkan daging, bawang besar, cili merah, cili hijau.. Gaul rata.
6. Masukkan pewarna merah. Gaul rata.
7. Masukkan daun sup serta daun bawang. Gaul rata.
8. Siap untuk dihidangkan.

No comments:

Post a Comment